Glansrol voor Bekaert op Brusselse beurs

De Europese beurzen hebben in de laatste rechte lijn van de beursdag de grootste verliezen weggewerkt. In Brussel redt Bekaert de meubelen voor de Bel20.

De Bel20 sloot 0,49 procent lager op 2.159,99 punten. Dat is voor een groot deel te danken aan Bekaert. De staaldraadproducent liet vanmorgen weten dat in de eerste drie maanden van die jaar de geconsolideerde omzet met 3 procent is gedaald. Maar dat is minder erg dan analisten hadden verwacht. In een reactie wint het aandeel ruim 10 procent, waarmee het eenzaam bovenaan staat.

Minder goed vergaat het Agfa-Gevaert op de brede markt. De beeldvormingsgroep liet weten een kwartaalverlies van 26 miljoen euro te moeten noteren. Dat is flink meer dan werd aangenomen, en de koers tuimelde dan ook 23,75 procent naar beneden.

Behalve Bekaert vielen op de Brusselse beurs weinig positieve uitschieters te noteren. D'Ieteren (+1,40 procent), Telenet (+1,25 procent), UCB (+1,21 procent) en Colruyt (+0,31 procent) hielden het hoofd boven water. De rest ging kopje onder, maar de verliezen bleven relatief beperkt. KBC dook het diepst met een verlies van 2,80 procent.

In Spanje was de sfeer erg slecht. De beurs van Madrid gleed 2,77 procent weg tot het laagste peil sinds juli 2003. Vooral de banken moesten het ontgelden. Santander verloor 4,52 procent, BBVA 4,73 procent en Bankia 5,84 procent. Volgens Spaanse media zal die laatste bank door de regering deels genationaliseerd worden.

Elders in Europa sloot de beurs in Frankfurt verrassend met winst, al bleef die met 0,40 procent wel beperkt. In Parijs (-0,20 procent), Londen (-0,44 procent) en Amsterdam (-0,17 procent) waren er wel negatieve cijfers.
 

Azië

De beurs in Tokio is woensdag zwak gesloten, vanwege zorgen over de Europese schuldencrisis, en de sterkte van de yen. De Nikkei-index van 225 steraandelen eindigde op 9.045 punten, een verlies van 1,49 procent. De breed samengestelde Topix-index daalde 1,38 procent tot 765,83 punten.

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees