Kortrijk-coach Hein Vanhaezebrouck is Trainer van het Jaar

Kortrijk-coach Hein Vanhaezebrouck is Trainer van het Jaar

Hein Vanhaezebrouck kreeg de trofee uitgereikt door bondscoach Georges Leekens en Ludwig Sneyers, CEO van de Pro League Foto: PHOTOPRESS.BE

Hein Vanhaezebrouck is door de spelers uit de Jupiler Pro League verkozen tot Trainer van het Jaar. De coach van KV Kortrijk volgt Frank Vercauteren op. Vanhaezebrouck leidde zijn ploeg met een klein budget en spelers die elders niet aan de bak kwamen naar Play-off 1 en de finale van de beker. In de top-3 gaat hij met 561 punten Ariël Jacobs (Anderlecht, 468) en Peter Maes (Lokeren, 430).

Uitslag:

1. Hein Vanhaezebrouck (Kortrijk) 561 punten
2. Ariël Jacobs (Anderlecht) 468
3. Peter Maes (Lokeren) 430
4. Bob Peeters (Cercle Brugge) 351
5. Trond Sollied (AA Gent) 287
6. Christoph Daum (Club Brugge) 256
7. Mario Been (RC Genk) 210
8. José Riga (Standard) 123
9. Adrie Koster (Club Brugge) 76
10. Ronny Van Geneugden (OHL) 62

De 48-jarige Vanhaezebrouck speelde bij KV Kortrijk, Harelbeke en Lokeren. Zijn carrière als hoofdtrainer begon hij in 2002 bij Ingelmunster (later Harelbeke. Daarop volgden Lauwe (2004-2006) en in 2006 kreeg hij zijn kans bij Kortrijk, toen nog in tweede klasse. Hij leidde de Kerels naar eerste klasse en kreeg na een knap debuutseizoen zijn kans bij Racing Genk. Dat avontuur liep met een sisser af. In de zomer van 2010 keerde Vanhaezebrouck weer naar Kortrijk, wat alweer een geslaagd huwelijk werd.

Met veertien nieuwe spelers de bekerfinale spelen en Play-off 1 halen, is puur toeval.' Uw woorden.

'Ik zou het eerder een klein wonder noemen. Weinig van de spelers die ik heb waren vorig seizoen ergens titularis.'

Kortrijk heeft elk seizoen een dozijn nieuwe gezichten én haalde twee seizoenen geleden onder Georges Leekens ook Play-off 1. 

Het is wel de eerste keer dat we ook de bekerfinale halen. En twee jaar geleden lieten Standard en Genk het afweten. Toen waren er drie plaatsen vrij in PO1. Dan vind ik de verdienste dit seizoen groter.

Lees het volledige interview in Het Nieuwsblad van 10 mei. Donderdag 10 mei wordt ook bekendgemaakt wie verkozen is tot Scheidsrechter van het Jaar.

Bekijk het interview op Vtm:

Corrigeer