Steve Nash wordt algemeen directeur van Canadese basketploeg

Steve Nash wordt algemeen directeur van Canadese basketploeg

Foto: AP

De Canadese point guard Steve Nash, twee keer verkozen tot beste speler in de NBA, is benoemd tot algemeen directeur van de Canadese basketploeg. Nash komt als vrije speler over van Phoenix, waar hij het na acht opeenvolgende seizoenen voor bekeken houdt.

De 38-jarige Nash werd in de reguliere seizoenen van 2005 en 2006 uitgeroepen tot Most Valuable Player, en is een van de grootste basketbalspelers uit de Canadese geschiedenis.

Bij de nationale ploeg zal hij Leo Rautins vervangen, die in september vorig jaar ontslag nam nadat Canada zich niet wist te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Londen.
Het waarschijnlijke einde als speler van Nash, die dit seizoen nog de vijfde beste passer uit de geschiedenis van de NBA werd, komt voor velen aan als een verrassing aangezien Nash nooit de intentie leek te hebben om zijn carrière vroegtijdig te beëindigen.

Met het Canadese team eindigde Nash in de Olympische Spelen van Sydney in 2000 zevende. De ploeg werd toen gecoacht door Jay Triano, die mogelijk opnieuw aan het hoofd van de nationale ploeg zou kunnen komen door de komst van Nash als algemeen directeur.
 

Corrigeer

Uitslagen & standen