Instituut H. Familie uit Sint-Niklaas is De Strafste School 2012

© vrt

Het Instituut Heilige Familie in Sint-Niklaas is De Strafste School 2012, een wedstrijd van radiozender MNM. Juryleden Tom Dice, Aagje Vanwalleghem en MNM-dj Tom De Cock, die de scholen bezochten, vonden dat deze school de overwinning verdiende. De school volgt het Sint-Niklaasinstituut in Kortrijk op, de Strafste School van 2011.

dar

'Dit is veruit de gezelligste school, en vooral de school met het grootste hart. Ik ben er zeker van dat ze ook op dagen dat de jury niet op bezoek komt een heel straffe school zijn. Dus kregen ze van mij ook de hoogste punten', zei Tom Dice.

'Ons jurybezoek in Sint-Niklaas was een onafgebroken trip langs lokalen, zalen en spektakelverrassingen. Van heel stil naar heel luid, van tranen naar schaterlachen. De perfecte mix tussen het talent van elk individu én de kracht van de massa die elke school heeft. En dat tot in de details. Ik zou er morgen met plezier terug in 't eerste middelbaar beginnen', was de uitleg van Tom De Cock.

'Meest geraakt'

'Deze school heeft mij het meest geraakt in zowat alle opzichten. Ze zijn én muzikaal én sportief én artistiek. Ze hebben sterke dansmoves, een heel speciale lichtshow en een ontroerend schoollied. En vooral: nergens hingen leerlingen zo aan elkaar als in Sint-Niklaas. Een terechte winnaar', vertelde Aagje Van Walleghem.

De school wordt met deze overwinning beloond door Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet met een ereplaat. Vanavond zijn er live-optredens van Gers Pardoel, Iris, Tom Dice en Eline De Munck. Tot slot komen Peter Van de Veire en Eva Daeleman morgenvroeg tijdens een speciale live-uitzending van 'De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow' langs met ontbijt in De Strafste School 2012.

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio