Negen mannen de cel in wegens misbruik van jonge meisjes in Groot-Brittannië

In Groot-Brittannië zijn negen mannen, tussen 24 en 59 jaar oud, door de rechtbank van Liverpool tot celstraffen veroordeeld wegens verkrachting van meerdere meisjes en mensenhandel. Hun slachtoffers waren vaak slechts dertien jaar oud. De leider van de bende moet 19 jaar de cel in, de lichtste straf bedraagt vier jaar. Verschillende veroordeelden zijn zelf vaders.

De feiten speelden zich af tussen 2008 en 2009 en schokten het land. De mannen hadden minstens vijf meisjes met alcohol en drugs onderdanig gemaakt. Tijdens het onderzoek werden 47 mogelijke slachtoffers gehoord. Acht van de negen veroordeelden zijn Britten van Pakistaanse origine, de negende is een Afghaanse asielzoeker.

In het proces, dat verscheidene weken duurde, kwamen gruwelijke details over misbruik aan het licht. De jonge meisjes werden gedwongen tot geslachtsverkeer 'met verschillende mannen per dag, verschillende keren per week', bleek uit de getuigenissen op de rechtbank van Liverpool. De daders misbruikten hen onder andere in snackbars in de omgeving van Manchester, of gaven ze tegen betaling door aan andere mannen. Een dertienjarig slachtoffer werd zelfs zwanger en moest een abortus ondergaan.

De politie van de agglomeratie Manchester en het openbaar ministerie boden hun excuses aan omdat ze niet gereageerd hadden na het eerste geval dat door een slachtoffer in augustus 2008 werd aangegeven.

Corrigeer

NIEUWS