Celebs

Beroemde kapper Vidal Sassoon overleden

In Los Angeles is woensdag de wereldberoemde kapper Vidal Sassoon overleden. Hij werd 84 jaar. Dat heeft de politie van LA woensdag bevestigd. Sassoon is vooral bekend van het korte pixiekapsel dat hij Mia Farrow bezorgde.

De precieze oorzaak van zijn overlijden werd niet bekendgemaakt. Vidal zou aan leukemie hebben geleden.

Vidal Sassoon wordt beschouwd als de grondlegger van het moderne kappersvak. Hij startte zijn carrière als 14-jarige als 'shampoo-boy', uit noodzaak. Zijn moeder stuurde hem uit werken, omdat ze de centen nodig had. Uiteindelijk startte hij zijn eerste kapperszaak in 1954 in Londen.

Sassoon had geen schrik om de lange lokken van actrice Nancy Kwan af te knippen, net voor de opnames van de film The Wild Affair. Foto's van het korte, geometrische bob-kapsel waarmee ze bij Sassoon buitenstapte, belandden al snel in de Britse Vogue en werden daarna wereldwijd verspreid. Sassoon had voor een van de populairste kapsels van de jaren zestig gezorgd.

Verder in de jaren zestig werden de kapsels nog korter en deed de pixie-cut zijn intrede. Sassoon experimenteerde met geometrische vormen en scherpe lijnen bij de lokken van Grace Coddington, model en later creatief directeur bij de Amerikaanse Vogue, maar het was het beroemde kapsel van Mia Farrow, dat ze in 1967 kreeg aangemeten voor de opnames van Rosemary's Baby, waarmee Sassoon tot op vandaag wordt herinnerd.

Later volgde een hele keten van haarsalons, en werd zijn naam een merk van haarproducten met de slogan 'If you don't look good, we don't look good'. Sterren waren bereid veel geld te betalen om zich door Sassoon te laten kappen.

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees