Jean-François Gillet : 'Supporters verplichtten ons wedstrijden te verliezen'

Jean-François Gillet : 'Supporters verplichtten ons wedstrijden te verliezen'

Foto: photonews

Jean-François Gillet heeft vorig seizoen, toen hij nog in doel stond bij Bari, bedreigingen ontvangen van supporters. Die verplichtten de Rode Duivel en nog enkele ploegmaats wedstrijden te verliezen waarop zij geld hadden ingezet.

Volgens de Italiaanse media heeft de politie een aantal supporters opgepakt. Naar verluidt zijn drie mensen ondervraagd.

Gillet heeft, nog volgens dezelfde bronnen, de feiten bevestigd aan de onderzoekers in Bari en daarbij benadrukt dat hij niet op de vraag van de supporters is ingegaan. Ook zijn toenmalige ploegmaat Marco Rossi zou zijn benaderd om een drietal wedstrijden te verliezen.

Bari degradeerde afgelopen seizoen uit de Serie A en zowel Gillet als Rossi verlieten de club voor respectievelijk Bologna en Cesena.

Volgens de media hebben de verdachte supporters geen banden met de criminele organisaties die momenteel het onderwerp zijn van een grootschalig anticorruptie-onderzoek in het Italiaanse voetbal.

De onderzoekers in Bari zouden zich daarnaast ook focussen op de derby die eind vorig seizoen werd gespeeld tussen Bari en Lecce. Lecce won dat duel met 0-2 en verzekerde zich zo van behoud. Bari was op dat moment al zeker van degradatie.
Vorige maand arresteerde de politie Andrea Masiello, die in die wedstrijd een owngoal maakte. De speler zou zijn omgekocht door de toenmalige voorzitter van Lecce, Pierandrea Semeraro.

 

Corrigeer