Cavendish sprint naar zege voor dochter Delilah in Giro

Mark Cavendish was in de carnavalstad Fano de snelste in een massaspurt. Na 209 kilometer in de vierde etappe was de wereldkampioen overtuigend de snelste voor Matthew Goss en Daniele Bennati. Hij viel in de armen van zijn vriendin Peta Todd met hun dochtertje Delilah Grace, dat meteen mee op het podium mocht. Ramunas Navardauskas behoudt zijn roze leiderstrui.

De vijfde rit van deze Giro startte in Modena en na 24 kilometer lag de etappe al in de plooi. Vier renners kregen een vrijgeleide van het peloton, waaronder twee renners van Lotto Belisol met de Belg Olivier Kaisen en de Nederlander Brian Bulgac. Zij kregen het gezelschap van twee Italianen: Pierpaolo De Negri en Alessandro De Marchi. De vier fietsen maximaal zes minuten voor de grote groep uit maar Garmin-Barracuda van leider Navardauskas en de spurtersploegen hielden de vluchters steeds binnen bereik.

Na 164.8 kilometer was er de enige tussensprint van de dag, gewonnen door De Negri, meteen daarna gevolgd door vier heuvels met de Gabicce Monte van 4de categorie als scherprechter met alweer De Negri als puntenkaper. Kaisen moest zijn medevluchters bergop laten gaan. Liquigas controleerde de koers in de heuvelzone, met spurters Tyler Farrar en Thor Hushovd als voornaamste slachtoffers onder het beukwerk. De Marchi was de laatste overlever van de vlucht maar werd uiteindelijk op 20 kilometer van de streep ingelopen en het draaide uit op de verwachte massasprint.

Sky-trein

In de laatste 13 vlakke kilometers stormde het peloton op de finish af en de achtervolgers kwamen niet meer terug. Sky nam vroeg de spurt in handen en niemand kon Mark Cavendish bedreigen voor zijn tweede zege in deze Ronde van Italië en zijn negende Giro-overwinning ooit. Na de aankomst viel hij in de armen van zijn vriendin Peta Todd, die op bezoek was met hun dochtertje Delilah Grace. Matthew Goss en Daniele Bennati strandden op de dichtste ereplaatsen, Nikolas Maes was de eerste Belg op de dertiende plaats.
 
Top 10:

1. Mark Cavendish (GBr) 206 km in 4u43'15"
2. Matthew Goss (Aus)
3. Daniele Bennati (Ita)
4. Robert Hunter (ZAf)
5. Sacha Modolo (Ita)
6. Alexander Kristoff (Noo)
7. Elia Favilli (Ita)
8. Manuel Belletti (Ita)
9. Arnaud Demare (Fra)
10. Jonas Jorgensen (Den)

Stand:
1. Ramunas Navardauskas in 14u45'13''
2. Robert hunter 5''
3. Ryder Hesjedal 11''
4. Matthew Goss 13''
5. Mark Cavendish 14"
6. Geraint Thomas 16"
7. Manuele Boaro19"
8. Christian vandevelde 26"

-bekijk de volledige uitslag en stand op de fiche op Sportwereld.be
 

Corrigeer


Meest Gelezen Sport