Seks & Relaties

Zo overleef je een vreselijke date

Zo overleef je een vreselijke date

Foto: shutterstock

Na wat heen en weer geflirt heb je hem eindelijk mee op restaurant of café gekregen. Alleen blijkt je love interest plots een saaie piet of een langspeelplaat die het alleen over zichzelf wil hebben. Tijd voor actie.

1. Neem je toevlucht tot de oudste truc sinds de gsm gemeengoed werd: een berichtje naar je beste vriend(in) met het verzoek om een paniekerig telefoontje, gevolgd door een slecht geacteerd ‘blijf kalm, ik kom onmiddellijk naar jou’. Doorzichtig, maar dat is de zesentwintigste blik op je horloge ook.

2. Beslis je te blijven, bekijk de zaak dan positief. Is hij echt zo vervelend, of is hij gewoon niet wat je verwacht had? Peil naar gemeenschappelijke interesses, toon interesse in zijn leven, probeer er het beste van te maken. Laatste redmiddel: drink je samen lazarus om de sfeer te verbeteren.

3. Ben je ervan overtuigd dat het een hopeloze zaak is? Beëindig de date vroeg (plotse aanval van migraine, vergadering om 8 uur de volgende dag, acute vermoeidheid) en laat je niet bij wijze van gewoonte betrappen op een ‘tot de volgende’.

4. Zit je in een kroeg of op een feest met een man die je niets zegt? Spreek een alarmscenario af met enkele vriendinnen die je daar plots ‘toevallig’ tegenkomt. Misschien heeft iemand van hen wel interesse, en anders heb je op z’n minst een leuke avond gehad.

5. Versier de ober, de barman of de man aan het tafeltje naast je met oogcontact, knipogen en veelbetekenende blikken, kwestie van er toch een beetje spanning in te houden.

 

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees