Pakt RC Dendermonde ook de rugbytitel?

 Pakt RC Dendermonde ook de rugbytitel?

Foto: Herman Ricour

Op zaterdag 12 mei worden in het kleine Heizelstadion de finales van het Belgisch kampioenschap gespeeld.Bij de heren wordt het een finale tussen landskampioen Kituro Schaarbeek en RC Dendermonde. Dendermonde start niet als favoriet, maar is de ploeg in vorm.

De Oostvlamingen verloren niet meer sedert december 2011 en behaalden vorig weekend nog de Beker van België. De spelers van coach Hugues Dispas zullen hun huid duur verkopen en er alles om doen om als eerste Vlaamse ploeg de Belgische titel binnen te halen.

Bij de dames wordt zowiezo een Vlaamse ploeg landskampioen.  Hier strijden RC Leuven en RC Dendermonde voor de titel. Dendermonde, ongeslagen in de voorronde, is duidelijk favoriet.

Programma:

15u30: RC Leuven - RC Dendermonde (dames)

18u00: Kituro Schaarbeek - RC Dendermonde (heren)


Beker van Vlaanderen

Op zondag 13 mei organiseert de Vlaamse Rugbybond op de installaties van rugbyclub Dendermonde haar jaarlijkse Beker van Vlaanderen. Een evenement waarop al de Vlaamse clubs met hun senioren (dames en heren) alsook jeugd (U17 en U19) zich met elkaar kunnen meten.

Het tornooi wordt gespeeld volgens de 'Sevens' reglementen, een variante op het klassieke rugbyspel met 15.Niet zo ongewoon gezien het Sevensrugby binnen 4 jaar op de Olympische spelen zal verschijnen.

Programma:


10u00: U17 en U19
13u30: senioren dames en heren

Sint Jan Berchmanscollege Westmalle kampioen van België scholenrugby

In Bosvoorde werden de finales gespeeld van het nationaaal kampioenschap rugby voor scholen.
De scholen bekampen elkaar vooreerst in een aparte Vlaamse en Waalse competitie.
Beide kampioenen ontmoeten elkaar dan vervolgens in de grote finale.
Het Sint Jan Berchmanscollege van Westmalle zorgde toch wel voor de verrassing door bij de U17 het gerenomeerde Maredsous te verslaan met 22-0 (rust 10-0).
Opmerkelijk is dat Westmalle gedurende gans de competitie geen enkel tegenpunt liet scoren.
Dit college, getraind door Pieter Bruynseels, staat onder peterschap van Schilde Diabolos Rugbyclub en telt meerdere spelers van deze club in haar ploeg.
Bij de U19 versloeg Godinne het Sint Jozef College van Aalst met zware 70-0 cijfers.
 

Corrigeer