Club Brugge zeker van tweede plaats na winst tegen Genk

Club Brugge heeft zich verzekerd van de tweede plaats na een 1-2-overwinning op het veld van rivaal Racing Genk. Vossen schoot de thuisploeg na 24 minuten naar 1-0, maar Lestienne bracht de bordjes vlak voor de pauze verdiend langszij. Akpala zorgde er tien minuten voor het einde voor dat Daum afscheid kan nemen met een tweede plaats. Club kwalificeert zich daarmee voor de voorronde van de Champions League. Racing Genk is zeker van de derde plaats omdat AA Gent met 2-1 verloor van Standard.

Brüls schoot al na 10 minuten de 0-1 door de benen van Stand-doelman Moris. Standard leek weinig terug te kunnen doen, maar Seijas maakte nog voor de rust gelijk. In de tweede helft bezorgde Gakpe Standard alsnog de drie punten. AA Gent is door die nederlaag helemaal uitgeteld voor de derde plaats en moet nog vrezen voor de vierde stek. Standard nadert immers tot op 2 punten van de Buffalo's en ook Kortrijk heeft nog een waterkansje op Europees voetbal.

De West-Vlamingen klopten immers in het eigen Guldensporenstadion het b-elftal van kampioen Anderlecht. Nfor en Oussalah legden de eindstand al na 35 minuten vast.

In de stand heeft Anderlecht 49 punten, vier meer dan Club (45). Dan volgen Genk (41), Gent (37), Standard (35) en Kortrijk (34). Op de slotspeeldag, die zondag (14u30) op gang gefloten wordt, ontvangt Paars-Wit Standard, krijgt Club Brugge Kortrijk over de vloer en moet Genk naar Gent. Gent, Standard en Kortrijk kunnen alledrie nog op de vierde plaats eindigen.

Uitslagen


Racing Genk - Club Brugge 1-2
Vossen 24' (1-0), Lestienne 45' (1-1) , Akpala 79' (1-2)

Kortrijk - Anderlecht 2-0
Nfor 11' (1-0), Oussalah 35' (2-0)

Standard - AA Gent 2-1
Bruls 10' (0-1), Seijas 43' (1-1), Gakpe 72' (1-2)

Later meer...
 
Bekijk hier alle opstellingen, belangrijke fases en kaarten.

 

Corrigeer