Mouha en Gielen naar kwartfinales World Tour beachvolley Peking

Mouha en Gielen  naar kwartfinales World Tour beachvolley Peking

Foto: VDB

Liesbeth Mouha en Katrien Gielen blijven winnen op de World Tour beachvolley in de Chinese hoofdstad Peking.

Het Belgische duo, het achttiende reekshoofd, haalde het vrijdag in de achtste finales met 2-0 van de als 24ste geplaatste Nederlandse tandem Madelein Meppelink-Sophie Van Gestel. Het werd 21-16 en 21-18. Voor Mouha en Gielen was het al hun vierde opeenvolgende overwinning in Peking.

In de kwartfinales, die later op de dag gespeeld worden, nemen Mouha en Gielen het op tegen de Duitsers Katrin Holtwick en Ilka Semmler, de 21ste reekshoofden. Zij verrasten in hun achtste finale het Braziliaanse topduo Talita Da Rocha Antunes en Maria Antonelli, het werd 2-0 (21-19, 21-13).

In de groepsfase hadden ook Mouha en Gielen al verrassend kunnen winnen van Talita-Antonelli. Een onverwacht resultaat want in de laatste drie toernooien waaraan de Brazilianen deelnamen, eindigden ze telkens op het podium (1x goud, 2x zilver).

Dankzij hun kwalificatie voor de laatste acht worden Mouha en Gielen al minstens vijfde in de eindstand in Peking en doen ze een goede zaak met het oog op kwalificatie voor de Olympische Spelen van Londen.


Het toernooi in Peking is het vierde dat meetelt voor de World Tour. In de openingsmanche in Brasilia werden Mouha en Gielen dertiende. In Sanya en Shanghai, ook allebei in China, werden ze respectievelijk zevende en 25e.
 

Corrigeer