Philadelphia schakelt Chicago Bulls uit in play-offs NBA

De Chicago Bulls zijn donderdag uitgeschakeld in de eerste ronde van de play-offs in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie (NBA).

De Bulls, die het reguliere seizoen als beste team uit de Eastern Conference hadden beëindigd, gingen met 79-78 verliezen bij de Philadelphia 76ers en kwamen zo op een onoverbrugbare 4-2 achterstand (best-of-seven). De beslissende punten, twee vrijworpen van Andre Iguodala, vielen pas twee seconden voor het einde. De Bulls kreunden wel onder de blessurelast. Sterspelers Rose en Noah sukkelen al een tijdje met kwetsuren.

Nog in de Eastern Conference schakelden de Boston Celtics de Atlanta Hawks uit. Boston haalde het in het zesde duel met 83-80 en wint zo met 4-2 van Atlanta. In de halve finales in de Eastern Conference treft Boston nu Philadelphia en ontmoet Miami Indiana.

In de Western Conference sleepte Denver een beslissende zevende partij uit de brand tegen de Los Angeles Lakers. De Nuggets haalden het in eigen huis met 113-96, ondanks 31 punten van Laker Kobe Bryant.

 Uitslagen

Eastern Conference
Philadelphia - Chicago 79-78
(Philadelphia wint met 4-2)
Boston - Atlanta 83-80
(Boston wint met 4-2)

Western Conference
Denver - LA Lakers 113-96
(Denver en de Lakers staat 3-3 gelijk)

Programma van vrijdag:
LA Clippers - Memphis
(Clippers leiden met 3-2)

 

Corrigeer

Uitslagen & standen