Beauty

Christian Louboutin lanceert cosmeticalijn

Christian Louboutin lanceert cosmeticalijn

Foto: rr

De Franse schoenenontwerper Christian Louboutin zorgt binnenkort voor een matching rode lippenstift bij die rode zolen van hem. Hij gaat zijn label immers uitbreiden met een cosmeticalijn.

Na twintig jaar in het vak, vindt Christian Louboutin het tijd om zijn label uit te breiden. 'Een beautylijn is een natuurlijk vervolg voor iemand als mij, die vrouwen macht wil geven', vertelde de ontwerper aan modewebsite Women's Wear Daily.

Voor de luxueuze cosmeticalijn Christian Louboutin Beauté werkt de ontwerper samen met het New Yorkse Batallure Beaty. Welke producten ze gaan ontwikkelen, is nog niet bekend, maar als we Louboutin mogen geloven wordt de collectie wel 'anders en onverwacht'.

Louboutin haalde zijn inspiratie naar eigen zeggen bij de Egyptische koningin Nefertiti, waarvan het kalkstenen beeld in het Neues Museum in Berlijn staat. Het mooiste wat hij ooit gezien heeft, vindt de ontwerper. 'Ik bleef wel een uur staren naar haar buste. Ze heeft een perfecte schoonheid en de make-up is helemaal perfect.'

De eerste producten zouden eind 2013 op de markt komen.

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees