Riga bevestigt vertrek bij Standard

Riga bevestigt vertrek bij Standard

Foto: Photo News

José Riga heeft zondag na de slotwedstrijd in Play-Off 1 tussen landskampioen Anderlecht en Standard bevestigd dat hij de Rouches verlaat. Eerder op de dag wist Le Soir al dat de coach aan zijn laatste dagen bij de Luikenaars bezig was, maar dat wilde Riga zelf voor de partij niet officieel bevestigen.

'Het is een belissing die ik in onderling overleg maar uit mijn initiatief met de club genomen heb. Het moest normaal gezien pas maandag bekend raken, of toch tenminste na de wedstrijd tegen Anderlecht. De redenen van mijn vertrek doe ik maandag pas uit de doeken. Ik weet dat men waarschijnlijk alleen onze slechte prestaties tijdens de play-offs zal onthouden, maar we mogen niet vergeten dat we de reguliere competitie als vierde beëindigden en in de Europa League pas in de achtste finales uitgeschakeld werden,' zei Riga.

José Riga was begin dit seizoen in dienst gekomen bij Standard en had een tweejarig contract getekend bij de Luikse club. Enkele weken geleden had Standard-voorzitter Roland Duchâtelet nog bevestigd dat Riga ook volgend seizoen aan het roer zou staan bij de club.
De Luikenaars gingen zondag op de tiende en laatste speeldag in Play-Off I met 3-0 onderuit op het veld van landskampioen Anderlecht en worden zo vijfde in de eindstand. De Rouches spelen daardoor geen Europees voetbal.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.