Bestuurder JPMorgan stapt op

Bestuurder JPMorgan stapt op

Foto: Photo News

De Chief Investment Officer van de Amerikaanse bank JPMorgan, Ina Drew, stapt op na het reusachtige tradingverlies van 2 miljard dollar. Dat heeft het bedrijf meegedeeld. Na meer dan dertig jaar zal ze het bedrijf verlaten.

Het verlies dat JPMorgan Chase, de grootste bank van de VS, heeft geleden door gespeculeer met riskante producten blijft niet zonder gevolgen. Na meer dan dertig jaar vertrekt Ina Drew, die de betrokken afdeling onder haar hoede had.

Drew was een van de machtigste vrouwen op Wall Street en een van de bestbetaalde krachten binnen JP Morgan. 'Haar enorme bijdrage aan ons bedrijf wordt overschaduwd door dit incident', zei Dimon bij de aankondiging van het afscheid.

Ze stond in de sector bekend als een van de beste risicomanagers, die de afgelopen jaren zowat 30 miljoen dollar uitbetaald kreeg. Haar ontslag werd naar verluidt niet direct aanvaard door het bestuur van JPMorgan omdat ze in het verleden erg goede prestaties neerzette. Matt Zames zal haar opvolgen.

Twee ondergeschikten van Drew die bij de handelsactiviteiten betrokken waren, zal gevraagd worden het concern te verlaten. Zij zouden op het punt staan om het bedrijf te verlaten. 

JPMorgan Chase maakte eind vorige week bekend dat het sinds begin april 2 miljard dollar (zo'n 1,5 miljard euro) heeft verloren bij gespeculeer met riskante producten.

Topman Jamie Dimon sprak van 'ongehoorde fouten, slordigheden en slechte beslissingen'. Hij kondigde aan dat de bank zou onderzoeken wat er fout is gegaan en dat 'disciplinaire acties' ondernomen zouden worden.

Het miljardenverlies heeft het aandeel JP Morgan doen kelderen. De bank was een van de weinige Amerikaanse financiële instellingen die vrij ongeschonden door de kredietcrisis kwamen. De fout bemoeilijkt de strijd van de bank tegen strengere overheidseisen voor banken naar aanleiding van die crisis.

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees