Jacques Rogge verwacht drie tot vijf Belgische medailles in Londen

Jacques Rogge verwacht drie tot vijf Belgische medailles in Londen
Jacques Rogge beleefde als voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) naar eigen zeggen al tal van mooie momenten. De gouden medaille van Tia Hellebaut op de Olympische Spelen van 2008 in Peking beschouwt hij als een van dé hoogtepunten uit zijn voorzitterschap. 'De sprong over 2,05 meter van Tia was onvergetelijk', zo vertelde Rogge maandag in Brussel.

  De dodelijke crash van de Georgische rodelaar Nodar Koemaritasjvili net voor de start van de Winterspelen van 2010 in Vancouver, noemde Rogge dan weer het dieptepunt.

Tijdens de komende Spelen in Londen zal Rogge naar traditie trachten elke olympische sport minstens een keer te bezoeken. Als landgenoot kijkt hij uiteraard met extra aandacht uit naar de prestaties van het Belgian Olympic Team, dat naar verwachting 100 tot 120 atleten zal tellen.

'Ik ben heel verheugd dat België zo'n grote delegatie afvaardigt. Minstens de helft van de atleten kan mikken op een plaats in de top-8 (olympisch diploma, red). Ik hoop en denk dat België drie tot vijf medailles kan halen. Wij hebben daarvoor kandidaten in verschillende sporten: atletiek, wielrennen, ruitersport, kano, judo, tennis.'

Vier jaar geleden haalde België twee keer eremetaal in Peking, telkens in de atletiek: goud met hoogspringster Tia Hellebaut en zilver met het 4x100m aflossingsteam voor vrouwen.

Corrigeer