Celebs

Chris Van den Durpel stopt met tv

Chris Van den Durpel heeft geen zin meer in een tv-programma. Foto: pn

Chris Van den Durpel is dé uitvinder van tv-typetjes als Kamiel Spiessens, Snelle Eddy en Jimmy B, die jarenlang zijn handelsmerk waren. Naast zijn typetjes, imiteerde hij er ook graag op los. Denk maar aan Jambers alter ego Schampers of imitaties van Ben Crabbé, dokter Le Compte en heel wat anderen. Maar nu wil hij definitief van het kleine scherm verdwijnen.

Het voormalige VT4-boegbeeld verdween in 2009 (toen zijn exclusiviteitscontract bij de zender ten einde liep) al van het scherm. 'Ik heb toen bewust even afstand van het medium genomen en heb ook niet de behoefte gevoeld om aan een nieuw programma te beginnen', vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Daarnaast vindt hij ook dat zijn plaats intussen ingenomen is door programma's als 'Tegen de Sterren op': 'Die mensen doen dat heel goed. Ik wil mij daar niet meer tussen wurmen', verklaart hij in de krant. Van den Durpel mag dan wel het kleine scherm vaarwel zeggen, hij zal nog steeds opduiken in theatervoorstellingen of op het grote scherm, als Engel Tuur in de nieuwste K3-prent bijvoorbeeld.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees