Vaticaan-raadsel wordt groter: ook andere botten in graf maffiabaas

Vandaag is in een kerk in het centrum van Rome het graf van de beruchte maffiabaas Enrico De Pedis geopend in de hoop het lot van Emanuela Orlandi te achterhalen. In de graftombe zijn enkele dozen met onbekende botten teruggevonden.

Na bijna 30 jaar blijft het lot van Emanuela Orlandi nog steeds een raadsel. Het meisje was vijftien jaar, toen ze op 22 juni 1983 na haar muziekles in het centrum van Rome spoorloos verdween. Ze was de dochter van een prominente lekenmedewerker van het Vaticaan en groeide op binnen de muren van Vaticaanstad.

Onderzoekers hoopten maandag op nieuwe informatie in de mysterieuze verdwijningszaak. Het graf van maffiabaas Enrico De Pedis, in 1990 vermoord, in de Basilica of Santa Apollinare werd op last van het openbaar parket in Rome geopend. Een ex-vriendin van De Pedis, bijgenaamd 'Renatino', de laatste leider van de Bende van Magliana, beweerde dat De Pedis de tiener heeft ontvoerd. In 2005 belde een anonieme beller naar een Italiaanse tv-show en zei dat het antwoord 'in het graf van De Pedis ligt'.

Volgens het Italiaanse persbureau ANSA zijn nu een aantal dozen met botten teruggevonden naast de 'goed bewaarde overblijfselen van De Pedis'. Van het lijk van Orlandi is geen spoor. De botten worden nu geanalyseerd, maar het ziet er naar uit dat het raadsel alleen nog groter is geworden.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees