Cercle Brugge speelt tegen AA Gent voor Europees ticket

Cercle Brugge speelt tegen AA Gent voor Europees ticket

Foto: Photo News

Cercle Brugge heeft zich geplaatst voor de barragematchen tegen AA Gent om uit te maken wie het laatste Europese ticket krijgt. Cercle had het niet onder de markt tegen een sterk spelend Bergen maar won uiteindelijk met 3-2.

Cercle startte de match met een bonus na de 0-1 uit de heenwedstrijd op Bergen en stond dus al met een half been in de barrages.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en leek duidelijk van plan om vlug zekerheid te krijgen over winst. Kevin Janssens testte de vuisten van doelman Olivier Werner en Oleg Iachtchouk trapte een wenkende kans over na voorzet van Bernt Evens.

Maar Bergen herstelde het evenwicht en kreeg de bovenhand op het middenveld. De Gambiaan Jarju krulde na twintig minuten de bal mooi in de rechterbovenhoek buiten het bereik van doelman Jo Coppens.

Cercle was duidelijk aangeslagen door het doelpunt en kwam niet meer in zijn normale spel voor de rust. Bergen acteerde veel vlotter en frisser en kreeg nog kansen maar kon niet scoren.

Meer druk

Na de rust probeerde Cercle om meer druk te zetten en dat resulteerde in een doelpunt van Lukas Van Eenoo. Vetokele speelde de linkspoot mooi vrij en hij besloot in doel met zijn rechtervoet. Prima doelpunt van de 'Cercle-speler van het jaar.'

Een minuut daarna had Nong de 1-2 aan de voet maar Portier voorkwam het doelpunt. Enzo Scifo voefde een dubbele wissel door bij Bergen en de ploeg probeerde de forcing te voeren maar kreeg geen uitgespeelde kansen.

Het was integendeel Cercle dat op een hoekschop op voosprong klom. Lukas Van Eenoo trapt de bal op het hoofd van Gregory Mertens en de ex-Buffalo knikte de 2-1 binnen.

Bergen gaf niet op en was vooral gevaarlijk op hoekschoppen en vrije trappen. Maar met een doelpunt van Gombani werd alle twijfel weggenomen dat Cercle tegen AA Gent de barrages speelt voor een ticket in de Europea League. De invaller kreeg de bal van Oleg Iachtchouk, pakte rustig aan met de borst en legde de 3-1 binnen met zijn linker.

Het late tweede doelpunt van Bergen was enkel voor de statistieken.

Heenmatch

Bergen - Cercle Brugge 0-1

Terugmatch

Cercle Brugge - bergen 3-2

Cercle speetl de barrages tegen AA Gent voor een ticket in de Europa League.

 

Corrigeer