Mode

FOTOSPECIAL. Chanel stelt cruisecollectie voor in Versailles

De cruisecollectie van Chanel belooft ook volgend seizoen heel wat harten te veroveren. Maar niet alleen de kleren deden dromen, Karl Lagerfeld gooide ook hoge ogen met de sublieme setting in Versailles. Lagerfeld stelde zijn cruisecollectie voor in de tuinen van Versailles. Vanuit luxetenten keek het publiek toe hoe de modellen rond de fontein flaneerden. Niet enkel de locatie voerde ons naar het tijdperk van Lodewijk XVI, de nieuwe cruisecollectie van Chanel knipoogt opvallend naar Marie-Antoinette.

De nieuwe cruisecollectie van Chanel, dat is Marie-Antoinette met een hedendaagse, rebelse touch. Karl Lagerfeld stopte de haren van zijn modellen in het roze maar koos resoluut voor korte, stoutmoedige kapsels. De strak getailleerde jasjes met Victoriaanse mouwen gaf hij een moderne look door die in denim uit te werken.

Hij integreerde verschillende laagjes onderrokken in de jurken, maar dankzij de korte lengtes voegde hij er een rock ’n roll twist aan toe. Ook zijn interpretatie van de palazzobroek oogt verrassend modern.

Pasteltinten domineren de collectie met overwegend groen, geel en roze. Maar we zien ook veel zwart, goud, wit en denim opduiken met blikvangers zoals goudkleurige manchetknopen, aanzetstukken in ruche en opvallende borduursels.

Ook heel wat sterren verschenen op het toneel, de meeste uitgedost in Chanel. We spotten Vanessa Paradis, Tilda Swinton en Cécile Cassel.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees