Franse kroongetuige in Hells Angels-proces trekt getuigenis in

Franse kroongetuige in Hells Angels-proces trekt getuigenis in

Foto: BELGA

KORTRIJK - Op een proces in Kortrijk, waar zes Hells Angels en twee Red Devils terecht staan, heeft een kroongetuige zijn getuigenis opnieuw ingetrokken.

De mannen staan terecht voor een raid in 2009 op een clubhuis van de Outlaws in Aalbeke (Kortrijk). Dat is de rivaliserende motorbende van de Hells Angels. Daarbij raakten drie mensen zwaargewond.

Tijdens het politieonderzoek doorbrak een Hells Angel, Remi-Nicolas G., de omerta of de zwijgplicht van de bende. Dat zorgde ervoor dat het onderzoek in een stroomversnelling kwam: het parket kon de raid reconstrueren en achterhalen wie precies de schoten had gelost.

Nu heeft de 44-jarige Fransman zijn getuigenis weer ingetrokken. Hij beweert dat hij niets heeft gezien. Waarom hij van gedachten is veranderd, is niet duidelijk.

Het proces voor drievoudige moordpoging had zich vandaag, dinsdag, opnieuw op gang moeten trekken nadat een vraag tot wraking van de rechters zowel door het hof van beroep in Gent als het hof van cassatie was afgewezen. Maar de zaak werd uitgesteld tot 29 mei op vraag  van verschillende advocaten. Ze vonden dat ze te laat verwittigd werden van het opnieuw oproepen van de zaak.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio