Hoe scoor je best op een jobbeurs?

Hoe scoor je best op een jobbeurs?

Foto: jobat.be

Een jobbeurs, zoals Career Launch van Jobat, is de ideale gelegenheid om tientallen interessante werkgevers te ontmoeten. Een goede eerste indruk achterlaten is daarbij cruciaal. Wij geven je graag enkele tips om het maximum uit je bezoek te halen.

1. Wees voorbereid

Puzzel op voorhand uit welke bedrijven aanwezig zullen zijn en naar welke profielen zij precies op zoek zijn. Google en andere zoekmachines zijn daarbij je beste vrienden. Kom zoveel mogelijk te weten over de cultuur van de bedrijven waarin je geïnteresseerd bent. Zo kan je gericht vragen stellen en je zal snel merken dat dit enorm geapprecieerd wordt.

2. Laat een (positieve) indruk achter

We hoeven je niet te vertellen dat een lading cv’s bij de hand hebben absoluut noodzakelijk is op een jobbeurs. Zonder cv wordt het immers zeer moeilijk voor HR-managers om zich jou achteraf nog te herinneren. Een foto bij je cv voegen is bijgevolg ook ontzettend handig, zo weten werkgevers bij het bekijken van de vele cv’s makkelijker wie je bent.

3. Verbreed je interesse

Niet alleen de bekende bedrijven, maar ook de iets kleinere en onbekende bedrijven kunnen voor jouw carrière interessant zijn. Een jobbeurs draait er immers om dat je op korte tijd in contact komt met zoveel mogelijk toekomstige werkgevers. Profiteer hier dan ook van.

>

>

>

>

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees