NIEUWSFLITS. Fietser overleden na aanrijding door personenwagen in Destelbergen

DESTELBERGEN / LOCHRISTI - Deze middag rond 16 uur gebeurde er in de Haenhoutstraat in Destelbergen een dodelijk verkeersongeval. De 73-jarige fietser R.Seels werd bij het oversteken door een personenwagen gegrepen en overleed ter plaatse.

De bejaarde fietser kwam uit de richting van Beervelde en reed rechts op het met haagjes afgescheiden fietspad. Ter hoogte van het kruispunt met de Goudenhandwegel en de Jagerstraat wilde hij de weg oversteken. Het was op dat moment dat de man werd aangereden door een grijze Audi A3 met aan het stuur een 28-jarige vrouw uit Beervelde die uit dezelfde richting kwam en richting Visssershoek reed. De fietser belandde op de voorruit en werd een eind verder in de berm aan de overzijde van de rijweg gekatapulteerd. De dienst 100 en de MUG kwamen nog ter plaatse, maar er kon geen hulp meer baten. De man uit de Kouterstraat, die net een lading tuinplantjes had aangekocht, overleed ter plaatse. Het parket kwam met een  verkeersdeskundige ter plaatse op de plek van het ongeval.

De Haenhoutstraat was ter hoogte van de Groenstraat al die tijd afgesloten voor wie van Beervelde komt. Ook voor wie uit richting Destelbergen komt, is er een wegomlegging voorzien die tot 18.30 uur zal duren. De brandweer van Gent kwam ter plaatse om het wegdek te reinigen.

 

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio