Marcello Lippi raapt tien miljoen euro per jaar in China

Marcello Lippi raapt tien miljoen euro per jaar in China

Foto: PN

De Italiaanse succescoach Marcello Lippi is de nieuwe trainer van de Chinese eersteklasser Guangzhou Evergrande. Lippi ondertekende in Zuid-China een contract voor twee seizoenen en een half. Zijn jaarloon is aan de dure kant: tien miljoen euro.

Bij de regerende Chinese landskampioen en tevens de huidige competitieleider na tien speeldagen staan onder anderen de Paraguayaanse international Lucas Barrios (ex-Borussia Dortmund) en de Braziliaan Cléo (ex-Partizan Belgrado) onder contract. Lippi volgt er de Zuid-Koreaan Lee Yang-soo op. Die had de ploeg sinds maart 2010 onder zijn hoede. Volgens de Italiaanse sportkrant 'Gazzetta dello Sport' zal de Italiaan tien miljoen euro per seizoen opstrijken in China.

Wereldkampioen

Marcello Lippi is een van de meest gelauwerde trainers in het Italiaanse voetbal. De 64-jarige coach is de architect van het Juventus dat eind jaren negentig het Europese voetbal domineerde. Ook bij de Italiaanse nationale ploeg boekte hij successen. Op het WK 2006 in Duitsland leidde hij de Squadra Azzurri naar de wereldtitel door in de finale Frankrijk te verslaan. Na het voor Italië desastreus verlopen WK in Zuid-Afrika besloot hij zelf op te stappen. Sindsdien zat de coach zonder werk.

Corrigeer