Beurzen gaan verder bergaf

De Europese beurzen gaan verder omlaag. Onrust over Spanje blijft de oorzaak.

De Spaanse ovehreid is er vanmorgen weliswaar in geslaagd om obligaties op 3 en 4 jaar vrij vlot te plaatsen. Maar in het land blijken steeds meer burgers er voor te kiezen hun spaargeld weg te halen. Zo is bij Bankia een miljard euro weggehaald.

In Brussel gaat de Bel20 exact een vol procent lager. Op de middag zakt de index tot 2.082 punten. KBC incasseert het zwaarste verlies, en gaat 4,3 procent lager. Slechts een vijftal aandelen uit de korf kan uit het rood blijven. 

Azië

Na de forse koersafstraffing een dag eerder stapten Oosterse beleggers weer voorzichtig in de markt. De stemming kreeg steun van een sterker dan verwachte groei van de Japanse economie in het eerste kwartaal.

De Nikkei-index van 225 steraandelen eindigde 0,86 procent of 75,42 punten hoger op 8876,59 punten. De breder samengestelde Topix-beursindex klom met 1,12 procent of 8,28 punten naar 747,16 punten.

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten donderdag ook overwegend winsten zien. In Seoel steeg de Kospi 0,3 procent en in Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,9 procent hoger in de middaghandel.

De All Ordinaries in Sydney verloor 0,2 procent. Commonwealth Bank of Australia drukte de stemming nadat de kwartaalwinst van de grootste bank van Australië lager uitviel dan verwacht.

LVK/(DRM)

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees