Dominique Baeyens beleeft dit weekend vuurdoop bij nationale volleyploeg

Dominique Baeyens beleeft dit weekend vuurdoop bij nationale volleyploeg

Dominique Baeyens Foto: VDB

De Belgische nationale volleyploeg oefent zaterdag, zondag en maandag drie keer tegen Portugal met het oog op de twee EK-kwalificatietoernooien in september. Meteen ook de vuurdoop voor kersvers bondscoach Dominique Baeyens.

De ex-coach van Roeselare volgde bij de bond Claudio Gewehr op en is al een tiental dagen met de Belgische ploeg aan het trainen.

'Ik moet toegeven dat de eerste week met deze groep heel tof was. Qua beleving trof ik een heel gemotiveerde groep aan. Want uiteindelijk dient zich in de eerste maanden geen speciale uitdaging aan en toch was de werksfeer uitstekend. In het vooruitzicht van de komende oefenwedstrijden tegen Portugal moeten er toch een aantal basisafspraken gemaakt worden en daarop hebben we ons dan ook toegelegd', aldus Baeyens.

Resultaat telt niet

De coach wil de oefenwedstrijden vooral gebruiken om zijn spelers aan het werk te zien en zijn team te kneden. 'Ik hecht niet zo heel veel belang aan het resultaat van de oefenmatchen in mei en juni. Het belangrijkste is dat ik alle spelers aan het werk wil zien, kijken hoe ze functioneren in groep en in moeilijke momenten. Zien hoe ze zich aan de basisafspraken kunnen houden in wedstrijden. Ik kan beschikken over een kern van 18 spelers. Het zal dus duidelijk zijn dat ik de drie matchen tegen Portugal niet met dezelfde ploeg zal aantreden. Frank Depestele en Matias Raymaekers kregen nog extra rust, Bram van den Dries was deze week nog actief bij zijn Italiaanse club, terwijl Hoho en Verschueren voor het beachvolley kozen.'

Corrigeer

Uitslagen & standen