Mode

Londens museum stelt unieke collectie avondjurken tentoon

Londens museum stelt unieke collectie avondjurken tentoon

Foto: EPA

Niet alleen New York pakt uit met een grote modetentoonstelling. Dichter bij huis, in modestad Londen, kunt vanaf zaterdag naar de tentoonstelling 'Ballgowns: Britsh glamour since 1950' in het Victoria and Albert Museum.

De tentoonstelling zet de spotlights op de glamoureuze stukken uit het archief van het Londense Victoria and Albert Museum. Curators Sonnet Stanfill en Oriole Cullen selecteerden meer dan zestig jurken, uit de periode 1950 tot nu.

Oude avondjurken van Zandra Rhodes, Catherine Walkers en Victor Stiebel worden tentoongesteld naast modernere jurken van Alexander McQueen, Stella McCartney en Giles Deacon. Ook de bijbehorende schoenen en accessoires worden zo goed mogelijk opgespoord.

Een van de blikvangers van de tentoonstelling is een poederroze jurk van Jenny Packham die Sandra Bullock vorig jaar droeg op de uitreiking van de Golden Globes. Er worden ook enkele creaties van Norman Hartnell gepresenteerd, die werden gedragen door de Queen Mother. Gareth Pugh ontwierp dan weer speciaal voor de tentoonstelling een metallic leren jurk.

De tentoonstelling 'Ballgowns: Britsh glamour since 1950' loopt nog tot en met 6 januari 2013. Meer info vindt u terug op de website van het museum. Bij de tentoonstelling hoort ook een boek met dezelfde titel, vol met foto's van de hand van David Hughes.

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees