21-jarige snelheidsduivel die vluchtmisdrijf pleegde blijft in de cel

BORNEM/TEMSE - Benjamin D.C., de 21-jarige jongeman uit Bornem die met zijn exclusieve sportwagen een ander voertuig aanreed en daarna vluchtmisdrijf pleegde, blijft een maand in de cel. Hij wordt beschuldigd van vluchtmisdrijf. Dat besliste de raadkamer van Dendermonde vrijdagmiddag.

Met zijn exclusieve sportwagen, een peperdure lichtblauw-oranje Audi R8, reed Benjamin D.C. uit Bornem maandagnacht met hoge snelheid een andere wagen aan. D.C. had enkele glazen wijn gedronken tijdens een etentje met vrienden, maar wilde toch zelf terug naar huis rijden. Op de E17 in Temse ging het evenwel mis toen hij met een hoge snelheid achteraan op een Seat Ibiza inreed.

Door de zware klap werd de Seat op de pechstrook geslingerd. De bestuurster zat gekneld in het wrak tot de hulpdiensten haar konden bevrijden. De 50-jarige vrouw werd met zware verwondingen, voornamelijk breuken, naar het ziekenhuis in Sint-Niklaas gebracht. Ze is door het oog van de naald gekropen, want nadat ze was bevrijd, vloog het wrak van haar auto in brand. Toch pleegde de jonge snelheidsduivel vluchtmisdrijf. Meer zelfs, hij verstopte zijn wagen en verzon een ongeloofwaardig verhaal over een carjacking.

De jongeman werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde, die besliste om hem aan te houden. In de loop van vrijdag werd die aanhouding verlengd. D.C. wordt voorlopig enkel beschuldigd van vluchtmisdrijf, en niet van poging tot doodslag of slagen en verwondingen. Omdat hij dronken achter het stuur zat, werd zijn rijbewijs voor vijftien dagen ingetrokken.

Echte bekentenissen over het vluchtmisdrijf en het verzonnen verhaal legde Benjamin D.C. evenwel nog niet af.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees