LIVE vanaf 20u45: Finale Champions League ook duel Belgische top twee

LIVE vanaf 20u45: Finale Champions League ook duel Belgische top twee

Foto: AFP

Anderlecht heeft er belang bij dat Bayern de finale van de Champions League wint, dan mag het rechtstreeks naar de poules. Club Brugge duimt voor Chelsea omdat het dan een grotere kans heeft om reekshoofd te zijn in de derde voorronde.

Anderlecht supportert voor Bayern

De Belgische landskampioen Anderlecht moet hopen dat Bayern München vanavond de Champions League wint. In dat geval mag paars-wit meteen naar de groepsfase van de Champions League. Dat kan omdat daarin het ticket voor de titelhouder niet gebruikt moet worden omdat Bayern zich ook via de eigen competitie plaatste. Chelsea deed dat niet. Als de Engelse club de Champions League wint, blijft Anderlecht dus in de derde van vier voorrondes. In dat geval is Anderlecht in beide voorrondes reekshoofd. In de laatste voorronde zijn wel teams als Dinamo Zagreb of Partizan Belgrado mogelijke lastige tegenstanders

Club Brugge duimt voor Chelsea

Terwijl Anderlecht zich volledig achter Bayern München schaart, moet vicekampioen Club Brugge vanavond duimen voor Chelsea. Als de Engelsen winnen, is de kans voor Club groter om reekshoofd te zijn in de derde voorronde van de Champions League. Dat is dan zo omdat Tottenham wegvalt uit de vierde voorronde van de Champions League (Chelsea neemt het vierde CL-ticket dan over en mag meteen naar de poules), waardoor Braga en Spartak Moskou uit de derde voorronde meteen naar de vierde voorronde mogen doorschuiven.

Als Bayern de Champions League wint, moet Club hopen dat AEK Athene in Griekenland (en niet Panathinaikos) én Nordsjaelland in Denemarken (en niet Kopenhagen) eindigen als tweede om reekshoofd te zijn in de derde voorronde van de Champions League. Als Chelsea wint, volstaat het voor Club dat aan één van die twee voorwaarden voldaan wordt.
 

Als reekshoofd zijn Motherwell, Feyenoord, Nordsjaelland of AEK Athene en de Roemeense nummer twee (CFR Cluj, Vaslui of Steaua Boekarest) mogelijke tegenstanders. Als niet-reekshoofd kan Club uitgeloot worden tegen Braga, Dynamo Kiev, Spartak Moskou, Fenerbahçe en Kopenhagen of Panathinaikos.

Volg hier de finale van de Champions League LIVE vanaf 20u45

Corrigeer