Seks & Relaties

Daarom heb je te weinig seks

Daarom heb je te weinig seks

Foto: Shutterstock

Twee keer per week, een keer per maand, een keer om het half jaar... Elk koppel bepaalt hun eigen seksfrequentie. Maar het gebeurt vaak dat een van beide partners meer wil vrijen. Herken je jezelf in deze situatie? Bestempel je geliefde dan niet meteen als een saaie bedpartner. Misschien ligt de schuld wel bij jou...

Omdat je een ander bioritme hebt dan je partner
Ben je een echte nachtraaf, dan zal je libido wellicht pieken wanneer de meeste mensen slapen. Als je partner ook zo’n bioritme heeft is er niets aan de hand. Maar is hij eerder een vroege vogel, dan zal er van spontane seks niet veel in huis komen. Vrijsessies inplannen kan jullie helpen.

Omdat je er te veel over praat

Mannen en vrouwen die vinden dat ze te weinig vrijen, praten er beter niet te veel over in bed. Hierdoor kunnen jullie jullie ooit zo romantische liefdesnest beginnen associëren met een plekje om te klagen. Dit soort discussies voer je beter op neutraal terrein als je wil dat het snel weer de goede kant uitgaat met je seksleven.

Omdat je erover zwijgt

Neen, te veel over een sekstekort praten is niet ideaal maar erover zwijgen is dat ook niet. Communicatie is de sleutel tot een succesvolle relatie. Praat je niet gemakkelijk over jouw gevoelens, schenk jezelf dan een glaasje wijn in. Dan kan je je beter ontspannen.

Omdat je te veel drinkt

Ga je regelmatig in beschonken toestand naar huis na een feestje? Dan kan je in bed wellicht aan niets anders denken dan jouw welverdiende nachtrust. Misschien doe je nog een poging om te vrijen, maar val je halverwege het voorspel in slaap. Houd het eens op een of twee glaasjes alcohol als je uitgaat. Dan ben je tipsy genoeg om het tot einde vol te houden.

Omdat dat je creativiteit je in de steek laat

Je kan soms het gevoel krijgen dat je alles al hebt gedaan: van doucheseks en livingseks tot keukentafelseks. Maar ben je vergeten dat je ook kan vrijen op de motorkap van een auto of in een kleedkamer tijdens een shopsessie? Juist ja, stimuleer je creativiteit en alles komt vast in orde.

Omdat je een workaholic bent

De dag van mannen en vrouwen die te veel met hun werk bezig zijn ziet er ongeveer zo uit: opstaan, werken, overuren kloppen, thuis nog wat e-mails versturen en gaan slapen met de laptop. Zonder het te beseffen, scherm je jezelf af van je partner en stomende vrijpartijen.

Omdat je te veel masturbeert

Als je frequent de hand aan jezelf slaat, zal je af en toe nog verzadigd zijn als je partner zin heeft om te vrijen en minder snel ingaan op zijn avances. In deze situatie kan het geen kwaad om een beetje meer geduld te hebben.

Omdat je te lui bent

Hoewel je vaak zin hebt om te vrijen, kom je er niet toe om initiatief te nemen. Je partner zal het op termijn ook beu worden om altijd de eerste stap te zetten waardoor er helemaal niets spannends meer gebeurt onder de lakens.

 

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees