Vlaamse kortfilm ’Land of the Heroes’ valt opnieuw in de prijzen

De Vlaamse kortfilm 'Land of the Heroes' is opnieuw in de prijzen gevallen, ditmaal op het China International Kingbonn Short Film Festival in het Chinese Shenzhen. Het is al de twaalfde award voor de film van regisseur Sahim Omar Kalifa.

De film werd verkozen uit meer dan 2.800 inzendingen. Aan de prijs is een bedrag verbonden van 50.000 dollar.

De kortfilm vertelt het verhaal van een groepje Iraakse kinderen die opgroeien in een oorlogsgebied onder het regime van Saddam Hoessein. Met zijn 17 minuten lange film grijpt de in Iraaks Koerdistan geboren regisseur Sahim Omar Kalifa terug naar zijn jeugdjaren toen hij zelf wapentuig ging zoeken op het slagveld (de film speelt zich af in 1988, het laatste jaar van de Iraaks-Iraanse Golfoorlog).

Eerder viel de film al in de prijzen op filmfestivals in onder meer Berlijn, Dubai, Busan, Forli en Hongkong. De film heeft er intussen al tachtig filmselecties opzitten en is binnenkort nog te zien in Los Angeles, Beiroet, Trieste en Wenen.

De kortfilm was mogelijk door de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, Directorate of Cinema Arbil, Hogeschool Sint-Lukas en SACD. Producers van de film zijn Hendrik Verthé en Kobe Van Steenberghe van A Team Productions.

 

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees