Zege van Chelsea is slecht nieuws voor Anderlecht

Van Holsbeeck: 'Dit heeft gevolgen voor onze transfers'

Van Holsbeeck: 'Dit heeft gevolgen voor onze transfers'

Foto: Photo News

Gevolg van de triomf van Chelsea: Anderlecht moet nu twee voorrondes spelen voor de Champions League en mag niet rechtstreeks naar de groepsfase zoals dat het geval zou geweest zijn bij een zege van Bayern. Vooral op financieel vlak is de winst van de Londense club een slechte zaak voor de Brusselaars, weet Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck.

Het lot van Anderlecht was verbonden met dat van Chelsea. Chelsea is in eigen land niet geplaatst voor de Champions League en kon zich alleen voor het kampioenenbal van volgend seizoen plaatsen als het de finale won.

Bayern heeft zich in Duitsland wel geplaatst voor de Champions League. Anderlecht kon bij winst van Bayern rechtstreeks naar de groepsfase en was zich op die manier al van 15 miljoen euro verzekerd.

Nu Chelsea zich als winnend finalist plaatst, moet Anderlecht al aan de slag in de derde van de vier voorrondes van de Champions League.

Voor Club Brugge verandert er eigenlijk niet veel. Zij moeten eveneens in de derde voorronde aan de slag, maar kunnen nu mogelijk wel reekshoofd worden in die derde voorronde.

'Plan A wordt nu plan B'

'Dit is de tweede keer dat we door strafschoppen naast de poules van de Champions League grijpen', verwees Van Holsbeeck op Sporza naar de verloren strafschoppenepiloog tegen Partizan Belgrado. 'Niets aan te doen, het moet via de kwalificaties. Concreet betekent dit dat we een week vroeger met de trainingen moeten beginnen'.

Bij winst van Bayern was Paars-Wit verzekerd van om en bij de vijftien miljoen euro. Die mooie som lopen de Brusselaars nu mis. 'Deze uitslag is vooral financieel een tegenvaller voor Anderlecht. Dat zal ook invloed hebben op onze transfers. We hebben altijd een plan A en B. Nu wordt het plan B, waarbij we elke cent vijf keer moeten omdraaien. We proberen nu onze sterkhouders te overtuigen te blijven', klonk het.

Corrigeer