Nicolas Colsaerts naar finale WK matchplay golf

Nicolas Colsaerts naar finale WK matchplay golf

Foto: BDW

Nicolas Colsaerts heeft zich zondag geplaatst voor de finale van het WK matchplay golf in het Spaanse Casares. De nummer 51 van de wereld won zijn halve finale van de Schot Paul Lawrie (20 holes), die tien plaatsen hoger staat op de wereldranglijst.

De 29-jarige Brusselaar haalde het na een thriller, die werd beslecht op het tweede extra hole, van de Schot Paul Lawrie. In de finale, die zondag om 14u45 begint, treft Colsaerts de Noord-Ier Graeme McDowell.

Colsaerts maakte een desastreuze start in zijn halve finale en stond na vier holes al vier punten achter. De nummer 51 van de wereld moest voor zijn eerste punt wachten tot het achtste hole, toen Lawrie de bal in de struiken sloeg. Colsaerts kon zijn achterstand herleiden tot twee punten na een birdie op het negende hole.

Na twee birdies op de holes dertien en veertien klom Colsaerts op gelijke hoogte. Lawrie kwam na een fout van onze landgenoot opnieuw op voorsprong na hole 16, waarna het duel even gestaakt moest worden door dreigend onweer. Op het 18e hole stelde Colsaerts net op tijd gelijk met een birdie, waardoor er extra holes aan te pas kwamen. Op het eerste extra hole speelden beide golfers par, maar het tweede extra hole was voor Colsaerts en zo meteen goed voor een finaleplaats.

In de finale wacht de 32-jarige Graeme McDowell, die in 2010 het US Open won en momenteel 20e staat op de wereldranglijst.

Corrigeer