‘We zijn zeer blij met deze recordopkomst’, zegt Katrien De Smet, van organisator Golazo. ‘Maar was het weer wat beter geweest dan voorspeld, dan waren er hier zeker nog meer lopers geweest.’ In plaats van de voorspelde regen- en hagelbuien kregen de 6.700 deelnemers van de 33ste Stadsloop droog en doef weer voorgeschoteld. Vorig jaar namen er 6.587 lopers deel.

4.700 lopers gingen voor de 10 kilometer, 1.600 kozen voor de 5 kilometer en aan de Kidsrun van 1 kilometer namen 400 kinderen deel.

Het parcours was anders dan vorig jaar. De lopers liepen niet meer langs de Coupure en het stuk Lousbergkaai werd ingekort. In de plaats daarvan ging het door de Machariuswijk.
‘Daardoor was het parcours afwisselender’, zegt De Smet. En dat werd gesmaakt door de deelnemers.

Venijn

Het venijn van de Stadsloop zat zoals zo vaak in de staart. Veel lopers overtroffen zichzelf met een vuurrood gezicht op het steil stuk Blandijnberg tussen de Lammerstraat en het Sint-Pietersplein.

Grote winnaar op de 10 kilometer werd, net zoals vorig jaar, Alexander Diaz Rodriguez. Gentenaar Bert Misplon haalde het op de 5 kilometer.

Het TEAM DE GENTENAAR deed het ook goed. Redacteurs Sander en Bert en lezeres Ingrid haalden de eindmeet van de 10 kilometer. Lezeres Ann-Sophie die een paar maanden geleden nog geen loopervaring had, overtrof zichzelf door de 5 kilometer uit te lopen.
Sowieso komt er volgend jaar een 34ste editie. Die zal plaatsvinden op 19 mei.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio