Beauty

Wat mag er niet ontbreken in uw zomerse beautycase?

Een reisje in het vooruitzicht betekent niet alleen lijstjes met welke schoenen, rokjes en topjes we met elkaar kunnen combineren. Er moet ook nagedacht worden hoe we die overvolle badkamerkast in die (altijd te kleine) beautycase of toiletzak zien te krijgen. Welke producten mag u thuislaten en welke mag u zeker niet vergeten?

1. DENK AAN HET GEWICHT

 Koffers pakken blijft vaak een uitdaging. Niet alleen wil u geen bomvolle koffer (er moet nog plaats overblijven voor souvernirs, toch?), wie met het vliegtuig gaat, moet ook het aantal kilo's in de gaten houden. Maar wist u dat vooral uw toiletzak een van de boosdoeners is? Zeker als u uw grote fles shampoo, dito conditioner, driestappenplan voor het gezicht en alles wat u thuis gebruikt meesleurt.

De oplossing? Lang leve het reisformaat. U hoeft niet te vertrouwen op de douchegel van het hotel, maar kunt gerust uw favoriet meenemen. Supermarkten hebben een uitgebreid aanbod, maar bijvoorbeeld ook The Body Shop en Clinique verkopen miniversies van hun producten. Die zijn eerder bedoeld als tester, maar komen handig van pas op vakantie.

De nieuwe compacte reislijn van Ici Paris XL zorgt er zelf voor dat u geen essentiële producten moeten thuislaten. Geen afgebladderde nagellak meer danzkij hun klein flesje nagellakremover, geen excuses om uw gezicht niet te reinigen met hun make-upremover (prijzen vanaf 2,95 euro).

Uw onmisbaar beautyproduct heeft geen reisformaat? Bij winkels als Hema kunt u ook zelf herbruikbare miniflesjes kopen waar u vloeibare producten kunt in overgieten. En voor uw favoriete geurtje vraagt u staaltjes bij de parfumerie.

 

2. ANDERE MAKE-UP

 

Als het op uw vakantiebestemming warmer wordt dan dertig graden Celsius, kan die foundation gerust thuisblijven. Door het warme weer zal die toch gewoon wegsmelten. Kies in de plaats voor een bronzer die dat bruine kleurtje extra in de verf zet. Wie niet zonder mascara en eyeliner kan en de dag presentabel wil doorkomen, schaft zich uiteraard waterproofversies aan.

Op het werk kunnen we vaak niet uitpakken met fel gelakte nagels, dus is vakantie hét moment om te experimenteren met al die leuke kleurtjes. Blote voeten in sandaaltjes of slippers vragen gewoon om een leuke kleur op de tenen en felle kleuren komen ook mooi uit tegen een zongebruinde huid.

 

3. BESCHERM UW HAARLOKKEN

 

Naast alle producten die u thuis gebruikt, hebt u op vakantie ook specifieke producten nodig met op de eerste plaats zonnecrème natuurlijk. Maar een zongebruinde huid is ook niet alles als uw thuiskomt met dode haarlokken.

Zout water, chloor en veel zon hebben geen goede invloed op uw haar. Bij een zwembeurt worden het haar best samengebonden en het is ook een goede gewoonte om uw lokken voor het zwemmen nat te maken met douchewater omdat chemicaliën en zout dan minder snel doordringen. Naast het water kunt het best een shawltje rond uw lokken binden of kiezen voor een hippe strooien hoed.

Maar er zijn ook producten die kunnen voorkomen dat u na uw vakantie naar de kapper moet hollen. Fekkai Marine Summer Hair (verkrijgbaar bij Ici Paris XL, 23 euro) is een crème die uw lokken beschermt, maar ook ongewenste frizz voorkomt. Wella ontwikkelde dan weer een complete zonnelijn met een spray of crème voor tijdens het zonnen, maar ook een aanvullende shampoo en conditioner om uw lokken het hele zomerseizoen lang extra bescherming te geven (prijzen vanaf tien euro).

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees