Philippe Gilbert vreest tijdrit in Ronde van België

Philippe Gilbert vreest tijdrit in Ronde van België
Na een maand zonder wedstrijden is Philippe Gilbert klaar om in de Ronde van België zijn eindzege van vorig jaar te verdedigen.

'De voorbije maand thuis heeft me deugd gedaan. Ik kon hard trainen en een nieuwe basis leggen', zegt de Belgische kampioen. Woensdag start de BMC-renner in de Ronde van België, die zondag eindigt. De beslissing zal in het weekend vallen, met een 20,5 km lange tijdrit zaterdag en een lastige 'Ardennenetappe' (209km) zondag.

'Ik weet dat ik in de tijdrit tijd zal verliezen op de specialisten. De slotrit in de regio van Hoei is lastig, als ik zondag niet meer in aanmerking kom voor de eindzege, zal ik gaan voor ritwinst', aldus Gilbert.

Ook ploegdirecteur John Lelangue vreest dat de tijdrit een nieuwe eindzege van zijn poulain kan hypothekeren. 'Het parcours van de tijdrit is volledig vlak en bijna zonder bochten, iets voor een specialist dus."'

In de eerste drie ritten waarschuwt hij zijn ploeg attent te zijn. 'We moeten oppassen voor de wind. Normaal zijn het perfecte etappes voor een massasprint, maar we moeten zorgen dat we niet achterop raken in een waaier.'

 

Corrigeer


Meest Gelezen Sport