YouTube viert zevende verjaardag met eigen filmpje

YouTube, de website bij uitstek om filmpjes te delen en te bekijken, bestaat vandaag zeven jaar. Het vierde dat met een filmpje van eigen makelij dit keer, waarin de geschiedenis van YouTube op een rijtje gezet wordt.

Wat begon als een manier om snel filmpjes te verspreiden onder vrienden, groeide uit tot een wereldwijd platform waar vandaag elke minuut 72 uur aan videomateriaal wordt geüpload. Een jaar geleden was dat nog maar 48 uur per minuut.

‘Nu uploaden jullie drie volle dagen videomateriaal in plaats van twee’, zegt YouTube op zijn blog. Elke maand ontvangt de website 800 miljoen unieke bezoekers, die elke dag meer dan vier miljard video’s bekijken.

Volgens Youtube was het voorbije jaar het belangrijkste tot dusver. Naast de opmerkelijke stijging in bezoekersaantallen en hoeveelheid videomateriaal, werden er ook nieuwe videokanalen toegevoegd en werd de lay-out aangepast.

YouTube.com werd opgericht in februari 2005 door drie medewerkers van PayPal: Chad Hurley, Steve Chen en Jawed Karim. In april 2005 werd het allereerste filmpje online gezet. De hoogtepunten en statistieken van zeven jaar YouTube werden in een filmpje gegoten.


 

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees