François Heersbrandt mist EK-finale op 50 meter vlinder ondanks evenaring BR

François Heersbrandt mist EK-finale op 50 meter vlinder ondanks evenaring BR

Foto: Photo News

François Heersbrandt (22) heeft zich maandag niet kunnen plaatsen voor de finale van de 50 meter vlinderslag op het EK zwemmen in het Hongaarse Debrecen.

Heersbrandt had in de halve finales net als de Wit-Rus Yauhen Tsurkin 23.77 gezwommen, goed voor de achtste tijd, waardoor een swim-off moest beslissen wie van de twee naar de finale mocht. In dat rechtstreekse duel was Tsurkin net iets sneller: hij won in 23.59, en dook daarmee 7 honderdste onder de tijd van onze landgenoot.

Met een chrono van 23.66 seconden evenaart Heersbrandt wel zijn Belgische record dat hij in april vorig jaar in Antwerpen had neergezet.

In zijn halve finale was Heersbrandt eerder vijfde geworden. De Serviër Milorad Cavic plaatste zich met de snelste chrono (23.41) voor de finale van dinsdag, voor de Oekraïner Andriy Govorov (23.43) en de Fransman Amaury Leveaux (23.51).

De 50m vlinder is geen olympische afstand, in tegenstelling tot de 100m vlinder. Op die afstand is Heersbrandt al geplaatst voor de Olympische Spelen in Londen.


 

Corrigeer