'Obsceen' schilderij Jacob Zuma beklad

Een schilderij waarop de Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma met ontbloot geslachtsdeel afgebeeld staat, is in een kunstgalerij beklad. Het werk veroorzaakte een rel en werd als racistisch bestempeld.

 Het schilderij hing in een galerie in Johannesburg. Een medewerker liet dinsdag aan persbureau Associated Press weten dat het werk is beklad. Twee mannen zouden het schilderij besmeurd hebben met zwarte en rode verf.

Eerder op de dag besloot een rechter dat Zuma het recht van de galerie om het kunstwerk te tonen in de rechtbank mag bestrijden. De partij van Zuma, het ANC, vindt de tentoonstelling met werk van de blanke kunstenaar Brett Murray 'misbruik van de vrijheid van kunstzinnige uitingen'.

Op het nationale nieuws in Zuid-Afrika zijn beelden getoond van een man in pak die een rode x aanbrengt op de plek van Zuma's geslachtsdeel. Vervolgens was te zien hoe een man met zijn handen zwarte verf smeert op het gezicht van de president en de rest van het schilderij. De mannen zijn aangehouden.

 

 

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees