Lydia Nsekera wordt eerste vrouw in uitvoerend comité FIFA

De FIFA heeft dinsdag met Lydia Nsekera, de voorzitster van de Burundese voetbalbond, voor het eerst een vrouw benoemd tot lid van het uitvoerend comité. Nsekera wordt er de vertegenwoordigster van het vrouwenvoetbal.

Daarnaast werd ook de Italiaans-Zwitserse Domenico Scala aangesteld als voorzitter van de auditcommissie. Beide benoemingen moeten wel nog bekrachtigd worden op het FIFA-congres, dat van donderdag tot en met vrijdag in Boedapest loopt.

De 45-jarige Nsekera was eerder al lid van de commissie voor het vrouwenvoetbal van de FIFA en het organisatiecomité van de olympische voetbaltoernooien. Beide aanstellingen komen er na de corruptiebeschuldigingen aan het adres van de FIFA, die het congres van vorig jaar nog ontsierden.

De FIFA maakte ook nog de zes goedgekeurde gaststeden voor de Confederations Cup 2013 in Brazilië bekend: Brasilia, Belo Horizonte, Fortaleza, Rio de Janeiro, Recife en Salvador. Midden november worden de definitieve gaststeden bekendgemaakt.

Het uitvoerend comité liet tenslotte weten dat nationale teams vanaf nu vriendschappelijke wedstrijden kunnen spelen tegen Kosovo, dat geen lid is van de FIFA.

Corrigeer

Meest Gelezen Sport