Huwelijksbureau Accent Partners riskeert sluiting

KORTRIJK - Huwelijksbureau Accent Partners riskeert een sluiting. Dat bleek dinsdag op het proces tegen de 45-jarige zaakvoerder Bart C. voor de rechtbank in Kortrijk.

De man staat terecht voor oplichting van meer dan 200 vrijgezellen. Naast sluiting van zijn bedrijf hangt de zaakvoerder ook twee jaar cel, een boete, een beroepsverbod en de verbeurdverklaring van zijn inkomsten boven het hoofd. 

Relatiebureau Accent Partners is sinds 1990 actief in Oost- en West-Vlaanderen. Van bij de start al kreeg de politie verschillende klachten over de handelswijze van de zaakvoerder binnen. Vrijgezellen moesten onder meer honderden tot duizenden euro's betalen terwijl de tussenkomst van het bureau zelden iets opleverde.

In 2003 kreeg het huwelijksbureau daarom al eens een veroordeling. De zaakvoerder kreeg toen een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden en een boete van 12.500 euro opgelegd.

'Ondertussen blijft hij echter gewoon verder doen en lapt hij alle wettelijke regels aan zijn laars', aldus het openbaar ministerie. 'Omdat de aarde hem te heet onder de voeten werd, is hij sinds 1 juli vorig jaar als werknemer aan de slag bij Select Partners, een vennootschap die door zijn echtgenote wordt geleid.'

De zaakvoerder kwam zelf niet naar de rechtbank. Zijn advocaat voerde in zijn naam het woord. Hij bekende dat hij niet steeds alle voorschriften had gevolgd maar ontkende dat hij daardoor zijn klanten zou hebben opgelicht. Hij vroeg de rechter een voorwaardelijke straf. Op 5 juni volgt de uitspraak.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees