Pieter Timmers past voor finale 200 meter vrij op EK zwemmen

Pieter Timmers past voor finale 200 meter vrij op EK zwemmen

Pieter Timmers Foto: EPA

Pieter Timmers staat woensdag niet op het startblok bij de finale van de 200 meter vrije slag op het EK zwemmen in het Hongaarse Debrecen. De 24-jarige zwemmer plaatste zich dinsdag met de achtste tijd in de halve finales voor de strijd om de medailles, maar past omdat hij alles op de 100 meter vrij wil zetten.

Timmers had in april last van een infectie terwijl hij in Tenerife op stage was, waardoor hij vijf kilo verloor en zijn voorbereiding grondig verstoord zag.

'Pieter is opnieuw op zijn wedstrijdgewicht, maar met de opeenvolging van wedstrijden voelt hij vandaag nog de effecten van die infectie', verklaarde zijn trainer Ronald Gaastra. 'Hij heeft minder kracht, terwijl hem nog heel wat wedstrijden te wachten staan. In de finale van de 200 meter kan hij zich normaal toch niet plaatsen voor de Spelen, in tegenstelling tot op de 100 meter, waarop hij donderdag in actie komt. Ons doel daar is de olympische kwalificatie, een rustdag zal hem goed doen.'

Timmers zwom in de halve finales van de 200 meter een chrono van 1:49.25, bijna een seconde boven zijn persoonlijk record van januari (1:48.63). Hij zwom al vier wedstrijden in twee dagen (halve finale en finale met de 4x100m vrij, reeksen en halve finale 200m vrij). Donderdag treedt hij aan op de 100m vrij, en zaterdag met de 4x200m vrije slag.
 

Corrigeer