Arjen Robben uitgefloten door Bayern-aanhang

Arjen Robben uitgefloten door Bayern-aanhang

Foto: AFP

Hoewel Arjen Robben dinsdagavond onder applaus aan de warming up van het Nederlands elftal voor de oefenwedstrijd tegen Bayern München begon, veranderde de teneur naarmate de wedstrijd vorderde en werd de buitenspeler uitgefloten door enkele Duitse fans. Trainer Jupp Heynckes reageerde na afloop laconiek op de negatieve reacties van een deel van het Duitse publiek op Robben. Die miste tijdens de finale tegen Chelsea in de eerste verlenging een strafschop voor Bayern.

De antiheld van de finale van de Champions League mocht na 75 minuten invallen. Hij werd toegejuicht door het fanatieke deel van de Duitse aanhang. Maar veel supporters trakteerden Robben ook op een fluitconcert als hij aan de bal kwam.

 


'Dat heb je nu eenmaal in het voetbal', zei Heynckes. 'Robben moet hier gewoon mee leven. Politici hebben ook vaak last van zulke situaties. Dat gaat nu eenmaal zo.'

Van Bommel: 'Ronduit schandalig'

De Nederlandse middenvelder Mark Van Bommel verklaarde dan weer dan hij zich geschaamd had voor de vijandelijke ontvangst van de winger door het publiek.

'Het is ronduit schandalig hoe sommige fans van Bayern tijdens deze wedstrijd met Arjen zijn omgegaan', zei Van Bommel zichtbaar geïrriteerd voor de camera van SBS6. 

Corrigeer

Live uit Frankrijk

Meest Gelezen Sport

Vorige speeldag

Speeldag 3

GS W V G DS P
1 Italië 3 2 1 0 3/1 6
2 België 3 2 1 0 4/2 6
3 Ierland 3 1 1 1 2/4 4
4 Zweden 3 0 2 1 1/3 1