Sabrina Struyf in de running voor olympisch ticket op EK boogschieten

Het Europees kwalificatietoernooi boogschieten voor de Olympische Spelen vindt deze week plaats in Amsterdam. Sabrina Struyf heeft zich geplaatst voor de zestiende finales. Op het EK kunnen de boogschutters die zich nog niet wisten te plaatsen voor de Spelen een ticket afdwingen.

In de EK-tussenstand staat Struyf voorlopig elfde na 72 pijlen, met een score van 638 punten. In de strijd om een olympisch ticket staat ze eerste, terwijl ze in de top-drie moet eindigen om te voldoen aan de internationale criteria.

Bij de mannen staat Kurt De Backer momenteel 22e in de strijd om een olympisch ticket met 638 punten. Michael Deckers staat 45e (618) en Nico Thiry staat 59e (608). In de tussenstand voor het EK, met alle atleten die zich reeds kwalificeerden voor de Spelen, staan ze respectievelijk 38e, 63e en 77e. Om te voldoen aan de criteria van het Belgisch Olympisch Comité BOIC moeten de boogschutters bij de eerste acht op het EK eindigen.

Op het EK met de compoundboog, geen olympische discipline, staat Luc Verdeyen op de 16e plaats met 689 punten. Sam Kyritsoglou staat 30e (686) en Michael Cauwe 33e (685). Bij de vrouwen is Michele Massina reeds geplaatst voor de zestiende finales, haar 671 punten waren goed voor een zestiende plaats. Sarah Prieels bekleedt de 21e positie met 667 punten, Gladys Willems staat 33e (656).


 

Corrigeer