China lonkt naar Belgische gsm-gebruikers

De kans is reëel dat België binnenkort een Chinese telecomoperator telt. De infrastructuurspeler Datang bouwt al aan een testnetwerk. En ook over de komst van China Mobile wordt gefluisterd. Dat melden bronnen aan De Tijd en L'Echo.

De kans wordt steeds groter dat binnenkort in ons land een Chinese telecomspeler opduikt. Niet China Mobile, maar landgenoot Datang is de spil van die nieuwe speler. Datang is geen gsm-operator zoals China Mobile of Proximus, maar een technologiefabrikant. Het bouwt telecomapparatuur die het aan operatoren verkoopt.

Datang probeerde tevergeefs die apparatuur te verkopen aan Belgische operatoren en heeft nu een ander plan. Het vakblad Datanews onthulde dinsdag dat Xue Qun, voorzitter van Datang Telecom, voortaan zaakvoerder is van de managementvennootschap BUCD. Het is BUCD dat vorig jaar een Belgische 4G-licentie wist te bemachtigen. Via 4G is het mogelijk om via de gsm supersnel te surfen.

Volgens bronnen vat Datang de koe bij de hoorns. De Chinezen zouden in Bergen al bezig zijn hun 4G-apparatuur te testen. Eind juni zou dat testnetwerk al klaar zijn. Begin juli begint de vergunning te lopen. Vandaag landt op Zaventem een delegatie van het bedrijf om de lancering hier in goede banen te leiden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees