Miami Heat veegt de vloer aan met Pacers en komt op voorsprong in NBA

Met LeBron James en Dwyane Wade onder stoom, veegde Miami Heat dinsdagavond de vloer aan met de Indiana Pacers (115-83) en neemt het een 3-2 voorsprong in de halve finale van de play-offs in de NBA Eastern Conference.

James kon terugblikken op 30 punten, 10 rebounds en 8 assists, terwijl Wade met 28 punten kon pronken. Miami neemt zo het commando over in hun best-of-seven-serie en kan zich nu verzekeren van een plaats in de finale tegen de Boston Celtics of de Philadelphia 76'ers met een overwinning in Indianapolis op donderdag.

In de aanloop naar de wedstrijd klonk er bij de Pacers, en in het bijzonder bij Danny Granger, nog stoere praat maar net als in spel drie diende Miami hen meteen van antwoord. Op het parket werd de strijd steeds bitsiger, met ondermeerr enkele flagrante fouten van Udonis Haslem en een late elleboog van Dexter Pittman op Lance Stephenson. Het werd zo bijwijlen een fysieke slag.

Miami nam via 22-2 in fastbreak punten meteen afstand via Wade en James, waardoor het sterrenteam met een 49-40-stand mocht gaan rusten. In de tweede helft walste de thuisploeg over de tegenstand, zeker nadat Granger hinkend van het veld moest met een verstuikte enkel. Zonder hem was Indiana niet in staat om een bevlogen James af te stoppen, die ook de show verzorgde en in het vierde kwart zelfs al wat op zijn lauweren kon gaan rusten.

Meteen snoerde Miami Heat de criticasters de mond, die opperden dat het uitvallen van Chris Bosh voor de nodige problemen zou zorgen.

Uitslag van dinsdag:
EASTERN CONFERENCE
Miami - Indiana 115-83
(Miami leidt met 3-2)

Programma van woensdag:
EASTERN CONFERENCE
Philadelphia - Boston
(Boston leidt met 3-2)

Corrigeer

Uitslagen & standen