(Woensdag, slot)

Pril beursherstel stokt

Aan het prille herstel van de beurzen kwam woensdag een abrupt einde. De Bel20 zakte met 2,47 procent tot een slot van 2.089,49 punten.

De beleggers wachten op een signaal van de Europese Unie rond de eurocrisis. President Herman van Rompuy liet gisteren echter al weten dat er op de informele top van vanavond geen knopen zullen doorgehakt worden.
De voormalige Griekse premier Lucas Papademos deed er nog een schepje bovenop door te waarschuwen dat een Griekse exit uit de eurozone nog steeds een reële optie is. Zulks zou volgens hem wel 'catastrofale gevolgen' hebben voor Griekenland en de rest van Europa.

In Brussel ging nogal wat aandacht naar het bericht van het persagentschap Reuters dat Telenet samen met een aantal financiële partners een bod op BASE zou voorbereiden. Telenet, dat met 1,33 procent daalde tot 31,80 euro, wilde enkel kwijt dat er 'geen formeel verkoopproces' is.

De grondstoffenwaarden kregen klappen. Nyrstar kalfde 5,87 procent af tot 4,97 euro en bij Umicore ging er 3,21 procent af tot 37,66 euro. Umicore gaat investeren in de uitbreiding van de productiecapaciteit van zijn fabriek in Zuid-Korea. Bekaert verloor 6,07 procent op 21,73 euro.

Ook bij de financiële waarden zat de klad erin. KBC tuimelde 5,05 procent tot 12,13 euro, verzekeraar Ageas gleed 2,20 procent weg tot 1,34 euro. De op de brede markt genoteerde restbank Dexia maakte pas op de plaats op 0,17 euro.

 

 

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees