Dekoninck en Timmers stoten door op 100 meter vrije slag EK zwemmen

Dieter Dekoninck en Pieter Timmers hebben zich donderdag geplaatst voor de halve finales van de 100 meter vrije slag op het EK zwemmen in het Hongaarse Debrecen. Ook Jasper Aerents en Emmanuel Vanluchene zwommen zich in de reeksen bij de beste zestien chrono’s, maar omdat er maximum twee zwemmers per land mogen doorgaan, zijn zij uitgeschakeld.

Dieter Dekoninck zette de scherpste tijd neer van het kwartet Belgen. Hij werd derde in de negende en laatste reeks, in 49.12. Daarmee bleef hij 30 honderdste boven het Belgische record van Yoris Grandjean (OS 2008). Jasper Aerents werd vijfde in diezelfde reeks in 49.39.
Aerents was slechts 1 honderdste trager dan Pieter Timmers, derde in de zevende reeks in 49.38, en mist daardoor de halve finales. Emmanuel Vanluchene werd tweede in de achtste reeks in 49.56.

Dekoninck zwom de vierde tijd van de 59 zwemmers die in de reeksen startten, Timmers zette de achtste chrono neer. Aerents had de negende tijd en Vanluchene tot slot de elfde.
De Fransman Amaury Leveaux tikte aan in 48.77 en plaatste zich als snelste voor de halve finales, die donderdagnamiddag gezwommen worden.
De vier maken samen met Yoris Grandjean deel uit van de aflossingsploeg op de 4x100m vrij die zich begin deze week plaatste voor de Olympische Spelen.


 

Corrigeer