Mode

Medestichtster E5 Mode overleden

Medestichtster E5 Mode overleden

Foto: rr

Griet Kaesteker-Talpe, medestichtster van de groep E5 Mode, is woensdagavond thuis in Waasmunster overleden. Ze zou deze zomer 62 jaar geworden zijn. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt.
Griet Talpe richtte samen met haar man Etienne Kaesteker in 1978 E5 Mode op. Een eerste winkel opende een jaar laten in Sint-Denijs-Westrem bij Gent, aan de afrit van de E40 autosnelweg, toen nog E5 genaamd. 
 
Als verkoopsdirecteur creëerde ze een bedrijfsdynamiek die de retailer deed uitgroeien tot een nationaal netwerk van 70 winkelpunten. E5 maakt deel uit van de groep Shopinvest en stelt 485 werknemers te werk. 
 
Kaesteker-Talpe was ervan overtuigd dat de winkels de draaiende motor van het bedrijf zijn, en investeerde veel energie in de selectie en opvolging van de winkels en hun personeel. De afgelopen jaren was haar focus nog meer gericht op de collectiestyling en winkelaankleding.
 
Ondanks haar ziekte bleef ze nauw betrokken bij het bepalen van het winkelbeeld, aldus het persbericht. Ze was eveneens bestuurder van de holding Shopinvest NV, de filialen ECG NV en De Vleterbeek NV.
 
Daarnaast was ze initiatiefneemster en voorvechtster van sociale projecten in Mongolië. 
Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees